Kod visokorizične populacije bolesnika, čija je koronarna bolest upravo bila u akutnoj fazi, često propuštamo adekvatno optimizirati njihovu terapiju, te puštamo da njihov rizik bude i nekoliko puta viši nego što bi bio da im je terapija optimalna. Osim toga, ne griješimo često samo u opsegu lijekova tako da propuštamo započeti terapiju s nekim od ključnih lijekova, već propuštamo lijekove dovesti do primjerene doze. Neadekvatna optimizacija terapije se događa na svim nivoima, na nivou specijalista, na nivou liječnika obiteljske medicine i na nivou samih bolesnika koji propuštaju uzimati terapiju i često se sami proizvoljno liječe izostavljajući i dodajući lijekove zbog nedostatka znanja. Stoga Vas sve pozivamo da kroz ovaj projekt otvorimo nove i unaprijedimo postojeće kanale komunikacije između specijalista i liječnika obiteljske medicine te da zajedno radimo na unapređenju optimizacije terapije naših bolesnika s AKS i tako smanjimo rizike koje im ta bolest donosi.


Autor: Daniel Lovrić dr. med.


Ovaj modul namijenjen je: 

liječnicima obiteljske medicine        

Procijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje svih video sadržaja:

 cca 30 min (kratki video blokovi mogu se parcijalno pregledavati)
HLK

Zbog isteka trajanja, tečaj više ne donosi bodove HLK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)Ovaj modul je izrađen zahvaljujući potpori tvrtke:


purpleRehabilitacija bolesnika nakon AKS ima sve veći značaj u kliničkoj praksi - kao jedan od načina terapijske intervencije u zbrinjavanju KV bolesnika, a ujedno klinički i troškovno najučinkovitija terapijska intervencija za bolesnike s AKS.


Kako izgleda rehabilitacija naših bolesnika i što to točno znači za sve nas u svakodnevnoj praksi, pokušat ćemo Vam pokazati kroz ovaj modul.


Autor: doc.dr.sc. Duško Cerovec, dr. med.


Ovaj modul namijenjen je: 

liječnicima obiteljske medicine        

Procijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje svih video sadržaja:

 cca 45 min (kratki video blokovi mogu se parcijalno pregledavati)
HLK

Zbog isteka trajanja, tečaj više ne donosi bodove HLK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)Ovaj modul je izrađen zahvaljujući potpori tvrtke:


purplePoštovani liječnici,

Radna skupina mladih kardiologa HKD-a i tvrtka Sanofi Vas pozivaju da pogledate tečaj "PRALUENT – postizanje terapijskih ciljnih vrijednosti LDL-C u AKS bolesnika".


Kroz tečaj se stavlja naglasak na liječenje bolesnika s akutnim koronarnim sindromom i dislipidemijama u svakodnevnoj kliničkoj praksi, u svjetlu ESC/EAS smjernica za liječenje dislipidemija iz 2019. godine.Ovaj e-tečaj namijenjen je:

kardiolozima te liječnicima opće i obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

70 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE POJEDINAČNO PREGLEDAVATI)Autori tečaja:

Hrvoje Jurin, dr. med., spec. kardiolog

dr. sc. Karlo Golubić, dr. med., spec. kardiolog

Luka Bastiančić, dr. med., spec. kardiolog


 

E-tečaj će biti bodovan sukladno odluci Hrvatske liječničke komore


Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:


Sanofi


SAMO ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE.