Beta blokatori su vrlo česta propisivana skupina lijekova kod kardiovaskularnih bolesti. Kako se je mijenjala selektivnost beta blokatora tako su se mijenjale i indikacije za njihovu upotrebu. Povijesno ovu skupinu lijekova prate razni mitovi i kontroverze, od zabrane primjene u nekim indikacijama pa do uvođenja u smjernice za liječenje iste bolesti. 

 

Stoga Vas pozivamo da pogledate tečaj: Istina i mitovi o beta blokatorima kroz iskustva dvojice cijenjenih kardiologa prim. dr. Darka Počanića i doc. dr. sc. Nikole Bulja.Ovaj e-tečaj namijenjen je:

liječnicima i specijalistima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

25 min
Autori e-tečaja:Prim. dr. Darko Počanić, dr. med.

Doc. dr. sc. Nikola Bulj, dr. med.

Ovaj e-tečaj je izrađen uz potporu tvrtke:


Merck

U skladu s novim smjernicama za liječenje hipertenzije preporuča se uvođenje fiksnih kombinacija što ranije. 


Hipetenziju možete kontrolorati s:
1 tabletom
2 molekule (bisoprolol + amlodipin) i
3 mehanizma djelovanja (SNS, RAAS i SŽS).Ovaj modul namijenjen je:

liječnicima i specijalistima obiteljske medicineProcijenjeno vrijeme potrebno za pregledavanje video sadržaja koje smo pripremili za Vas:

20 min (VIDEO SADRŽAJI SU PODIJELJENI U CJELINE I MOGU SE PARCIJALNO PREGLEDAVATI)Zbog isteka trajanja, modul više ne donosi bodove HLK, no Vi ga još uvijek možete pregledavati i educirati se :)Autorica modula:  Prof. dr. sc. Diana Delić Brkljačić

Ovaj modul je izrađen uz potporu tvrtke:

Merck